Oldal kiválasztása

info@fayhanna.hu

Kezdd lelkesen a szeptembert!

Szerző: | 2021. szept. 01.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de számomra a szeptember, a tanévkezdés kicsit olyan, mint egy mini újév. Már sok-sok éve nem a „back to school” érzésről szól ez az időszak, de szeretek az ősz elejére úgy tekinteni, mint régen. Ilyenkor van pár olyan dolog, amit próbálok visszaidézni az iskolás évekből:

A viszontlátás öröme

Régen, amikor 2,5 hónapig nem találkoztam az osztálytársaimmal, már kezdtem kíváncsi lenni arra, hogy kivel mi történt ez idő alatt. Így aztán véget nem érő beszámolók következtek egészen szeptember végéig.

A nyáron általában kissé szétesnek a társaságok, mindenki jön-megy, nehéz összehozni egy-egy találkozót. Éppen ezért a szeptember lehet a visszarendeződés hónapja. Ha vannak szakmai csoportok, társaságok, ahol szívesen töltöd az idődet, vedd kezedbe az irányítást és szervezd meg, hogy újra találkozzatok!

A lázas készülődés, bevásárlás

Szerettem az új tankönyvek illatát, bekötni a füzeteket, rendezgetni az íróasztalomat és átgondolni, hogy abban az évben hogyan újítsam meg a külsőmet.

Szeptemberben megengedhetsz magadnak egy kis papírbolti bűnözést! 😉 Hogyha olyan írószermániás vagy, mint én, ajándékozd meg magad egy üres jegyzetfüzettel vagy mókás tollal! Ezekre bármikor szükséged lehet. Dobd fel egy kicsit a külsődet is, hangolódj az őszre, ha ezt régebben is megtetted, most miért hagynád ki!?

Az élmények elmesélése

Annak, akinek szuperizgalmas nyara volt, alig várta, hogy elmesélhesse a barátoknak. Az első tanórákon úgyis mindig az volt a téma, hogy „ki mit csinált a nyári szünetben?”.

Emlékezz a nyárra, akár egy naplóbejegyzés formájában vagy rendezd a fényképeidet albumba! Zárd le a forró hónapokat, örülj a friss élményeknek, így könnyebb lesz helyet szabadítanod a szívedben az ősznek!

Új év, új lehetőségek

Szeretjük a január elsejét, hiszen annyi mindent várunk az új évtől, de diákként ugyanígy vagyunk a szeptember elsejével is. Elhatározzuk, hogy mostantól minden más lesz és ezt tartjuk is… valameddig.

Legyen az újrakezdés ideje szeptember, akkor is, ha már régen nem az iskola padjait koptatod! Mindegy mi az, amin változtatni szeretnél, ami fontos: kis lépésekben haladj és ünnepeld meg a sikereidet!

Tanulás

Talán vannak mások is, akik – hozzám hasonlóan – szeretnek új dolgokat elsajátítani. A gimiben sok haszontalan dolgot kellett tanulni, de a tanévek elején mégis izgatottan vártam, hogy mire tanít majd a következő időszak. Akár könyvből, akár az életből.

Hogyha az élethosszig tartó tanulás híve vagy és már régen nem tágítottad a tudástáradat, épp ideje, hogy most megtedd! Iratkozz be egy esti iskolába, jelentkezz egy tanfolyamra, keress egy magántanárt! Mindegy, hogy nyelvtanulásról, tánctanulásról, bármiről legyen szó, sose hagyd abba az új dolgok elsajátítását!

Mivel folytatnád?

Írd meg kommentben, hogy te vártad-e az iskolakezdést és, ha igen, miért? A fent felsoroltak közül valamiért vagy egészen más dolog miatt?

Abban támogatlak, hogy nőként fokozatosan, lépésről-lépésre közelebb kerülj ahhoz, hogy önazonosan egyensúlyt teremts az életterületeid között, valamint megtanuld örömmel élni a mindennapokat.

Fáy Hanna

Kreatív női coach és életmód tanácsadó

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése