Oldal kiválasztása

info@fayhanna.hu

Hello, Hanna vagyok!

Boldogságcoach (a kép nem csak illusztráció! :)) és női életvezetési tanácsadó. Emellett feleség, anyuka, rendmániás háztartásvezető, legidősebb lánygyermek egy nagy családból, közösségépítő, projektszemléletű „mindenlébenkanál” nő. Csak, hogy néhány szerepemet említsem…

Szeretem ezt a sokszínű kavalkádot, ami bennem van, bár nem mindig egyszerű optimálisan működtetni minden életterületet. Ugyanakkor imádok tanulni, felfedezni és folyamatosan kutatom a saját életemben is a megoldásokat.

Ezen tapasztalatok mentén támogatom a hozzám kerülő, hasonló kihívásokkal küzdő nőket a sokoldalúság nagyszerű, de fárasztó útján.

Igyunk meg egy virtuális kávét és ismerd meg a történetem!

Igazán boldog gyermekkorom volt, amit izgalmas kamasz évek követtek, majd a főiskola alatt jöttek a lehetőségek, optimista, vidám és nyitott voltam a világra. Sokszor csakúgy spontán boldog voltam.

Aztán 23 évesen új munkahelyet kezdtem. Eredetileg óvónő vagyok és ekkor indítottunk kiscsoportot 30 kicsi, ovikezdő gyerkőccel. Ugyanekkor költöztem életemben először albérletbe és hirtelen rám szakadt a felnőtt lét szigorú kontyos felelőssége. Pár évvel később találkoztam a – most már férjemmel –, összeköltöztünk, elkezdtem coachnak tanulni, dolgoztam, összeházasodtunk, házat vásároltunk, családot alapítottunk, édesanya lettem… Minden, amiről kislányként álmodoztam, szép lassan a valóságommá vált. Ennek ellenére folyamatosan elégedetlennek éreztem magamat, mindig előrébb akartam lenni, kívülről vártam a boldogságot.

Hiányzott az az önfeledt, pozitív, mindenre nyitott Hanna, aki voltam, mindannak ellenére, hogy minden okom meglett volna a boldogságra.

5-6 év tanulása, tapasztalása és önismereti munkája volt mögöttem, amikor rájöttem, hogy a felelősségvállalás, a felnőtté válás nem azt jelenti, hogy ezentúl minden szürke, unalmas és boldogtalan. Ugyanakkor ebben az életszakaszban már az sem elvárható, hogy mindig minden felhőtlen legyen. Most már látom az elért sikereket és értékelem azt, ahol tartok. Megtanultam egyensúlyozni a cselekvés és a megélés között. Tudok priorizálni abban, hogy mikor hol kell változtatnom ahhoz, hogy az a legnagyobb pozitív hatást adja a többi területen is. Most is folyamatosan tanulok, fejlesztem magamat, ezért egyre nagyobb módszertáram van a kihívást jelentő helyzetek megoldására. Tudatosan keresem a szépet, az örömöt a mindennapokban, mert hiszem, hogy a boldogság nem nagy dolog, hanem a pillanatokban rejlik.

Már nem az vagyok, aki voltam, de élvezem azt, akivé lettem: egy olyan nővé, aki önazonosan menedzseli a szerepeit és közben megéli a boldogságát. Ezen az úton tudlak téged is támogatni.

Random infók rólam:

Imádok írni

Kiskorom óta ez az önkifejezési forma jellemez leginkább. Írtam már verseket, novellákat, rövidebb-hosszabb szösszeneteket, blogposztokat, próbálkoztam regénnyel, jelent meg újságcikkem. A naplóírás a kedvenc önismereti módszerem. Egy-egy írásomat itt is közzéteszem majd.

Vízisieltem és bungee jumpingoztam már

Mindkét élmény mély lelki nyomot hagyott bennem, amelyekből évekkel később is táplálkozok.

Hobbim a kreatív tervezés

Legkedvesebb időtöltésem a filofaxom rendezgetése, az abban való jegyzetelés. Színekkel és mintákkal, különféle matricákkal teszem élvezetessé a tervezés folyamatát.

Nem bírok kávé nélkül élni

Számomra a kávézás igazi feltöltődős, énidős, önszeretős rituálé, amire nem csak a testem, a lelkem is vágyik.

Hitvallásom

Hiszem, hogy a boldogság döntés kérdése. – Dönts!
Hiszem, hogy a boldogságot nem elérni, hanem megélni kell. – Érezd meg!
Hiszem, hogy az önismeret egy kalandos utazás. – Indulj el!
Hiszem, hogy az önfejlesztés lehet szórakoztató. – Élvezd!
Hiszek a mindenkiben égő belső tűzben. – Keresd a lángot!
Hiszek a kapcsolatok erejében! – Kapcsolódj!
Hiszek a belső békében. – Békélj meg!

Hiszek az élet csodájában! – Tarts velem!

Rólam mondták

A coaching során egy nagyon érdekes hármassal foglalkoztunk, ami segített az egész családommal való kapcsolat javításában. Beszélgettünk a szüleimtől hozott mintákról, ezek hogyan hatnak most rám. Szó esett a kapcsolatomról a saját belső gyermekemmel. Megértettem, hogy mélyen belül még mindig él bennem egy kislány, aki szeretetre, elismerésre vágyik, aki tud és szeretne játszani, aki néha önfeledt, néha viszont dacos és vigasztalásra szoruló. Ez a kép segített abban, hogy a fiaimmal való kapcsolatomon is alakítani tudjak.

Móni, 3 fiú anyukája, online üzleti mentor

Bennem régóta érlelődött a gondolat, hogy valamilyen szakemberhez kellene fordulnom a múltam, a jelenem, és főleg a gyerekeim jövője miatt. Mert ugye ha anya jól van, mindenki jól van. Nos, én egyáltalán nem voltam jól. Lecsaptam a karácsonyi – Hanna által felajánlott ingyenes coaching alkalomra. Fogalmam sem volt, mire számítsak. Kicsit ideges is voltam, de maximálisan megnyugodtam az első 5 percben. Hanna empatikus volt, odafigyelt arra min szeretnék változtatni, célirányosak voltak a kérdései és az is tiszta volt milyen folyamatokon át vezet az út a ‘boldogságig’, vagyis a jól létemig. Azóta hetente beszélünk, és azt hiszem jobbat nem is tehettem volna magammal és a családommal. Van, hogy kicsit elvisz a ‘hév’ és sokmindent akarok egyszerre, de ekkor Hanna finoman, de határozottan visszavezet oda ahonnan indultam, és a beszélgetés végére realizálom, hogy mennyi felismerés ért a segítségével. Az már csak hab a tortán, hogy minden alkalom végén megkapom írásban miről volt szó és milyen feladatokat javasol elvégezni a következő alkalomra, így tényleg nem csak 1×1 órát foglalkozom ezzel, hanem folyamatosan és a feladatok segítenek még több dolgot a helyükre rakni, amit utána együtt meg tudunk beszélni. Ezt mindenkinek receptre írnám! 🙂

Marietta, 2 gyerkőc anyukája, dolgozó nő

Amikor jelentkeztem Hannához coachingra, elég nagy káosz volt a fejemben arról, hogy merre kellene elkezdjem a változást. Azt képzeltem, hogy minden területet átalakítok, de amikor nem ment, lustának éreztem magam. Főként az zavart, hogy súlyfelesleggel küzdök, ennek fizikai és lelki okairól is beszélgettünk. Bár csupán egy eseti coachingra szántam el magamat, mégis segített, hogy Hanna rávilágított az apró lépések, kis változtatások fontosságára. Segített abban, hogy célokat tűzzek ki a testmozgás elkezdésében, az életmódváltás kialakításában és a stressz csökkentésében. Konkrét módszereket is ajánlott ezeken a területeken, továbbá egy időmenedzselési táblázatot is küldött, ami segített rendszerezni a mindennapjaim teendőit, hogy beleférhessenek az új szokásaim.

Évi, 2 gyermek édesanyja, logopédus

Hannára lehet számítani, komolyan vesz (magam helyett is:) , okosan ès jókor kérdez, nem hagyja, hogy elvessz a mondandódban. Coachkènt a fülem méginkább kihegyezett a coachingra, ezért szakmailag is mondhatom, jól vezeti a beszélgetést! Szerettem Vele minden egyes alkalmat. Megbízható, támogató, frissítő.

Emese - 1 kisfiú anyukája, dolgozó nő, coach

Jó szívvel ajánlom Hannát mindenkinek, akinek tudatosodása és önismereti útja során útitársra van szüksége. Megalapozott mentálhigiénés tudással, széles eszköztárral, életbölcsességgel, nagy empátiával és rugalmassággal segített a beszélgetésekben. Legyen szó akár egy jól irányzott kérdésről, az élethelyzeted megértéséről, kreatív alkotói folyamatról, Hanna meg fogja találni azt a módot, hogy segítsen Neked JÓL lenni!

Mária - 1 kisfiú anyukája

Tanulmányok

Óvodapedagógus alapszak – Apor Vilmos Katolikus Főiskola, Vác
Életvezetési Tanfolyam – Élet-Öröm Programok, Budapest
Life Coach képesítés – Élet-Öröm Programok, Budapest
Gordon kommunikációs tréning – Tölgyesi Klára, Jászberény
Villámolvasás tanfolyam – Lantos Mihály, Budapest
Mediációs képzés – Bartha Éva, Jászberény
Mindfulness alaptanfolyam – Lelki Köldökzsinór Egyesület, Jászberény
Agykontroll alaptanfolyam – Domján András, Budapest
Párkapcsolati Coaching és Házassági Tanácsadó képzés – Dr. Mészáros Ádám, Budapest