Oldal kiválasztása

info@fayhanna.hu

Adj energiát a napodnak!

Szerző: | 2021. márc. 12.

Az egyik leghatásosabb változtatása az életemnek az volt, amikor kialakítottam a reggeli rutinomat. Bár nem csinálom minden nap lépésről-lépésre ugyanazt, de tudom, hogy milyen tevékenységek és mentalitás ad pozitív energiát a napjaimnak.

Ebben a rövid cikkben megmutatom, hogy melyek azok az alapelvek, amelyek téged is segíthetnek, hogy ne úgy indulj el otthonról, hogy „El van cseszve ez a nap is!”

Készülj a reggelre!

Jobban indul a reggel, ha minden a kezed ügyében van, nem kell azon gondolkoznod, hogy merre keresd a ruhádat, ebédedet, munkahelyi dokumentumaidat. A legjobban induló reggeleimen rengeteg időt és energiát megspóroltam magamnak azzal, hogy az asztalon várt a naplóm, a hűtőben az előkészített étel, a kanapén az aznapi ruháim összehajtogatva. A plusz „varázslatom”, hogy a kávé egy gombnyomás csupán, hiszen mindent bekészítek hozzá már előző este.

Te mit tudnál megtenni azért, hogy időt/energiát takaríts meg reggelre?

Maradj békés!

Egy ideje már alapszabályom, hogy minél stresszmentesebben teljen el a reggel. Kitapasztaltam, hogy másfél órára van szükségem, így fér bele minden, amit szeretek egy nyudodt reggelben. A másik alapszabályom, hogy nem kapcsolom be a wifit, így kizárok mindent, ami zaklatottá tenne.

Neked mikor kell(ene) kelned a békés reggelért? Kizártad már az online létet a reggeleidből?

Adj magadnak énidőt!

Azért nem vagyok konkrétabb, mert aszerint választok énidőt kitöltő cselekedetet, hogy épp mire van szükségem. Általában megírom a hálanaplómat, vagyis összegyűjtöm azokat az örömforrásokat, amelyeket előző nap megéltem. Amikor azonban nagyon a nullán vagyok, akkor a naplóíráson keresztül próbálok mélyre ásni és kérdésekkel kibogozni az érzelmi gubancaimat. Néha olvasok néhány oldalt, tornázok egy kicsit… Alapvetően mindenkinek más válik be. Egyesek a meditációra, önmegerősítő üzenetekre, vizualizációra esküsznek. Érdemes többfélét kipróbálni és kialakítani, hogy neked mi esik jól a reggelben. 

Mivel töltenéd szívesen a reggel első óráját?

Indulj utadra békésen!

A munkahelyre menet sem érdemes agyon stresszelni magadat. Próbáld élvezni az utazást vagy ha kell módosíts rajta! Egy ideig biciklivel jártam a régi munkahelyemre, ami fél óra tekerést jelentett. Ez jó időben jól is esett, de télen vagy esőben már nem volt olyan élvezetes. Ekkor határoztam el, hogy a lelki békém érdekében buszozni fogok inkább, így volt időm még olvasni is utazás közben (vagy néha csak bambulni kifelé). Most közel lakok a munkahelyemhez és egy meditatív sétával kezdem a napomat.

Hogyan tudsz változtatni a közlekedési szokásaidon a lelki nyugalmadért?

Abban támogatlak, hogy nőként fokozatosan, lépésről-lépésre közelebb kerülj ahhoz, hogy önazonosan egyensúlyt teremts az életterületeid között, valamint megtanuld örömmel élni a mindennapokat.

Fáy Hanna

Kreatív női coach és életmód tanácsadó

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése