Oldal kiválasztása

info@fayhanna.hu

Így építsd be a hálaadást az életedbe

Szerző: | 2021. ápr. 09.

„Egy hálás szív, na az a menyország…” – énekli Kowalsky és egyetértek azzal, hogy a hála érzetétől a Földre hozható a Paradicsomi állapot. Amióta gyakorlom a hálaadást, azóta valósággal megváltozott az életem. Pedig eleinte szkeptikus voltam, úgy éreztem: egy újabb szokás, amit be kell vezessek. Kicsiben kezdtem, most pedig már egész repertoárom van a hálaadás módjaiból. Ezeket szeretném bemutatni neked és arra biztatni vele, hogy kezdd el te is!

Kezdd napi 3 dologgal!

Egy időben terjedt a Facebookon egy kihívás, hogy minden nap írj le (legalább) 3 dolgot, amiért hálás vagy. Én így kezdtem: kommentek és posztok formájában. Úgy érzed, hogy segíthet neked is, ha „számot kell adni” valakinek a hálás pillanataidról? Csatlakozhatsz te is csoportokhoz, kihívásokhoz, de akár magad is meghirdetheted az ismerőseid körében. Természetesen a közösségi média nélkül is lejegyezheted a napi 3 hálás pillanatodat. A lényeg, hogy elkezd, legalább így, kicsiben!

Keress hála-társat!

„A megoszott öröm, kétszeres öröm.” – tartja a mondás és valóban így van, hiszen a megosztás pillanatában újraélheted a hálával telt szív érzését. Sőt, néha csak akkor tudatosul bennünk az öröm, amikor megosztjuk másokkal vagy lejegyezzük. Beszéld meg egy szeretteddel, hogy minden nap beszéltek a pozitív eseményekről. Lehet ez egy egyszerű beszélgetés a pároddal, amikor hazaér. A kiinduló kérdés, hogy: „Mi jó történt veled ma?” Vagy esténként ráírhatsz a tesódra, anyukádra, barátaid egyikére, hogy mi okozott neki örömöt aznap. A nap fénypontjává válhat ez a hála megosztás! (Már csak azért is, mert a Szeretet a másik örömének is örül, tehát az is boldoggá tesz, hogy hallod/olvasod, milyen klassz dolgok történtek a hála-társaddal.)

Írj hálanaplót!

A hálanaplóban az a jó, hogy teljesen a magad kedvére alakíthatod. Mindegy milyen időközönként, de számot adhatsz magadnak egy füzetben a boldogságpillanataidról. Egy darabig hetente osztottam meg a blogomon a saját örömteli momentumait, ma már egy naplóban vezetem. Nálam az vált be, hogy reggelente előveszem és összeírom, hogy az elmúlt napon miért érzem hálásnak magamat. Minden mondatot így kezdek: „Hálás vagyok…” – Hiszem, hogy ez a pozitív mantra hatással van az életemre. Van, hogy csak néhány dolog kerül a listámra, van, hogy alig bírom abbahagyni az írást. Kísérletezd ki a neked tetsző verziót a hálanapló vezetésére! (Ha imádod a szép füzeteket ez mindenképp jó ürügy rá, hogy vegyél egy újat. ^_^)

Tarts hálameditációt!

A meditáció alatt nem arra gondolok, hogy le kell ülj törökülésben és csukott szemmel meditálsz (bár teheted így is), hanem arra a belső figyelemre, amit ezúttal öszpontosíts a hálára. Hiszem, hogy meditálni bárhol, bármikor lehetséges. Ezt a típusú hálaadást akkor ismertem meg, amikor bicikliztem a város szélén lévő volt munkahelyem felé és nagyon rossz kedvű voltam. Valami azonban átkattant bennem és sorolni kezdtem, hogy mennyi mindenért lehetek hálás. Akár csak azért is, hogy egyáltalán van munkám. Azóta többször alkalmaztam ezt, hogy a negatív hullámról pozitívra állítsam az agyamat.

Mondj el egy hálaadó imát!

Amennyiben hiszed, hogy van egy felsőbb erő, aki körénk adja a sok-sok jót, amit kapunk az élettől, akkor néha nagyon felemelő érzés köszönetet mondani mindezért. Jómagam hiszem Isten létezését és az imáknak mindig a hálaadó részét szerettem a legjobban. Vallom, hogy – a meditációhoz hasonlóan – az imát is lehet bárhol mondani. Hiszen Isten mindenhol ott van. Abban is hiszek, hogyha megköszönöd az áldásokat, azzal táplálod a körforgást, azaz még több áldás száll rád. Amikor ugyanis a pozitív gondolatokra állítod a mentális energiáidat, akkor könnyebben észreveszed majd a téged segítő lehetőségeket, az örömteli pillanatokat.

Aludj el mosollyal az ajkaidon!

Amennyiben sem megosztani, sem leírni nincs módod/kedved, az elalvás előtti pillanatok puha táptalajai lehetnek a hálás gondolataidnak. Amikor már elnyúlt a tested a puha matracon (már ezért is hálát adhatsz :)), emlékezz vissza a nap legszebb részeire és hagyd, hogy kiüljön a mosoly az ajkaidra.

Téged elválaszt még valami attól, hogy elkezd? 

Abban támogatlak, hogy nőként fokozatosan, lépésről-lépésre közelebb kerülj ahhoz, hogy önazonosan egyensúlyt teremts az életterületeid között, valamint megtanuld örömmel élni a mindennapokat.

Fáy Hanna

Kreatív női coach és életmód tanácsadó, Boldogságcoach

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése