Oldal kiválasztása

info@fayhanna.hu

6 ok, hogy rávedd magad egy kiadós sétára

Szerző: | 2022. márc. 03.

„Szép az idő, mozdulj ki!” – hallod a belső hangod, de az éned másik része jelzi, hogy nincs semmi dolgod odakint. Amióta a munkám nagy részét otthonról végzem, számtalanszor küzdöttem ezzel az ellentmondással és a vége mindig az lett, hogy el sem indultam. Hoztam pár ötletet, ha neked is van ilyen gondod:

1. Jutalomkávé

Hogyha te is szereted a nap során megajándékozni magad egy finom itallal, igazán egybekötheted egy kis sétával. Kerekedj fel (akár ebéd után), sétálj el egy kávézóig és fogyassz valami finom italt! Vihetsz magaddal egy jó könyvet is, hogy még hasznosan is töltsd a pihenőidődet. Amennyiben önfejlesztő könyvet viszel, akkor akár felfoghatod úgy is, hogy ez idő alatt is dolgozol.

2. Turi-túra

Valószínűleg nem csak én szeretek mindenféle boltokban nézelődni… Nem baj, ha nincs egy árva fityinged sem vagy már folyik ki a szekrényedből a sok ruha, nem muszáj vásárolni. Viszont szuper inspiráció lehet a ruhák kutatása, felpróbálása, de élelmiszerboltban is lehet időt tölteni azzal, hogy új alapanyagokat találjunk. Ha biztosra akarsz menni, ne is vidd a pénztárcádat! A séta garantáltan meg volt és ismét hasznosan is telt, hiszen felfedeztünk közben.

3. Fotózz!

Sétád célja legyen az, hogy szép képeket készíts! Járj úgy utadon, mintha először látnád azt a helyet és csodálkozz rá minden apró mozzanatra. Ezeket ne felejtsd el megörökíteni! Csinálhatod játékos kihívás formájában, azaz számold a lépteidet és minden 20 lépés után állj meg és készítsd egy fotót onnan, ahol állsz. Izgalmas feladat! Egyszer kipróbáltam és egész jó képek születtek így.

4. Rúzs és mosoly!

Főleg, ha otthonról dolgozol, bizonyára vágysz arra, hogy szépen felöltözzél, és úgy járj-kelj a városban. Mielőtt elindulsz, kenj fel egy csinos, élénk rúzst az ajkadra, amitől igazán magabiztosan mosolyogsz! Aztán irány a környék! Mosolyogj rá az emberekre, figyeld a reakcióikat és figyelj arra is, hol tudsz segíteni másoknak! A lelked is fel fog töltődni, azon túl, hogy megint jót sétáltál. 

5. Szemétszedés

Bizonyára a ti környéketeken is található hely, amit állandóan szemétlerakónak használnak. Bosszankodhatsz a látványon, szidhatod az elkövetőket és a közmunkásokat, de a legegyszerűbb, ha keresel egy nylonzsákot, egy gumikesztyűt, felveszel egy nem túl kényes öltözéket és lemész, hogy összeszedd a szemetet. Személyes élményem, amikor így kitakarítottam egy bokrot, szinte hallottam, ahogy fellélegzik. Hidd el, megéri!

6. Elő a telóval!

Régen beszéltél már valamelyik rokonoddal, barátoddal? Vedd elő a fülhallgatódat, majd tárcsázd őt, miután elhagytad a lakást. Szánj időt arra, hogy beszélgessetek egy jót, s közben sétálj egy nagyot!

Neked van még ötleted, mi lehetne motiváló erő egy klassz sétára? Ezek közül melyik volt szimpatikus?

Abban támogatlak, hogy nőként fokozatosan, lépésről-lépésre közelebb kerülj ahhoz, hogy önazonosan egyensúlyt teremts az életterületeid között, valamint megtanuld örömmel élni a mindennapokat.

Fáy Hanna

Kreatív női coach és életmód tanácsadó, Boldogságcoach

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése