Oldal kiválasztása

info@fayhanna.hu

Melyiket válaszd: önismereti alapú vagy megoldás fókuszú coaching?

Szerző: | 2022. márc. 10.

Amikor valaki eldönti, hogy szeretne részt venni egy coaching folyamatban, akkor még ezernyi kérdéssel találja szembe magát. Az egyik ilyen általában az, hogy hány alkalomból álljon a program? Ebben szeretnék egy kis segítséget adni.

Önismereti alapú coaching folyamat

Kétféle coaching célt lehet megkülönböztetni. Az egyik, hogy egészben foglalkozunk az élettel, önmagunk megismerésével, és elhelyezésével a világban, ezt neveztem én önismereti coachingnak. Ez egy hosszabb, több alkalomból álló folyamat, ami akár egy évig is elhúzódhat. Mindez attól függ, hogy mennyi kérdést szeretnénk boncolgatni. Amennyiben elakadásod van a múltban, nem tudod megélni a jelent, nincsenek terveid a jövőre, sok dolgunk lesz együtt! Fontos része ennek, hogy a felismerések sokszor nem a beszélgetés közben jönnek, hanem az alkalmak közötti időszakban. Az önismereti coaching esetében érdemes minimum 12 beszélhetéssel számolni, amelyeket hetente – másfél hetente tartunk. 

Megoldás fókuszú coaching

A másik coaching cél az lehet, amikor van egy konkrétan meghatározható problémád. Ez lehet egy párkapcsolati probléma, egy vállalkozás elindítása, egy gyermeknevelési kérdés vagy az, hogy nem tudod megfelelően beosztani az idődet… Úgy érzed, hogyha ez az egyetlen problémád megoldódna, máris sokkal boldogabb lennél. A helyzet összetettségétől függően tudjuk meghatározni, hogy mennyi alkalomra van szükség a megoldáshoz. Általában 4 beszélgetés elég szokott lenni.

Válassz coaching programot!

Természetesen indulhatsz úgy, hogy megoldás fókuszúan választassz egy 4 alkalmas folyamatot, majd ha rájössz, hogy ez kevés, lehetőség van még több alkalomra jönni.

Abban támogatlak, hogy nőként fokozatosan, lépésről-lépésre közelebb kerülj ahhoz, hogy önazonosan egyensúlyt teremts az életterületeid között, valamint megtanuld örömmel élni a mindennapokat.

Fáy Hanna

Kreatív női coach és életmód tanácsadó, Boldogságcoach

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése