Oldal kiválasztása

info@fayhanna.hu

Ellentmondás volna? – Önfejlesztés kontra önelfogadás

Szerző: | 2021. okt. 07.

A pozitív gondolkozás híve vagyok, amelynek van két fontos üzenete: „Fogadd el magad!”, míg a másik: „Fejlődj! Légy állandó változásban!” Ez a kettő egészen ellentmondó felszólítás és ez elég nagy feszültséget okozott bennem sokáig. Aztán ért egy mély tapasztalás, ami megértette velem ennek az összefüggését. Bízom benne, hogy neked is segíteni fog:

A felismeréshez vezető út

Akkoriben teljesen rá voltam pörögve a ruhatáram alakítgatására. Szerettem volna egy jól variálható, stílusos és praktikus alapruhatárat, amiből olyan szetteket tudok kihozni, amelyekben jól érzem magam. Az egyik héten bevetettem az új piros nadrágomat és az egész héten elégedett voltam a képpel, ami a tükörből visszanézett rám. Péntekre azonban – mielőtt elindultam volna Budapestre – elfogyott az ihlet és nem tetszettem magamnak. Apróság ugyan, de úgy éreztem, hogy a cipőm megváltoztatja az összképet, de a másikat ki kellett mossam. Megálltam a konyha közepén és teátrálisan megkérdeztem:
– Anyu, miért érzem, hogy ebben a cipőben trampli vagyok?
Apu megnyugtatott, hogy úgy vagyok jó, ahogy vagyok, és anyu is megerősített abban, hogy egyáltalán nem lehet a fent említett jelzővel illetni.

Aztán, a főváros felé tartva, a buszon kattogtak agyacskám kerekei és egyszer csak belémcsapott a felismerés:

Ameddig tudsz VÁLTOZTASS, amikor viszont mindent megtettél FOGADD EL MAGAD és ÖRÜLJ!

Aztán megint változtass és megint fogadd el magad… Részben egymás mellett zajló folyamatok ezek, részben egymást követő, egymással váltakozó aspektusai az életnek. Ha állandóan változni akarsz és sose vagy elégedett, akkor megkeseredsz. A feladatokkal, a változnivalókkal sose fogsz végezni, de muszáj megállni bizonyos időközönként és örülni annak, ameddig eljutottál.

Szóval elfogadtam, hogy nem sikerült aznap a maximumot kihozzam, de egész héten dolgoztam rajta, fejlődtem. Erre az útra büszke voltam és ez segített elfogadni és szeretni az aznapi valómat.

Nézz vissza, hogy hová fejlődtél az utóbbi időben! Tudsz még rajta javítani most? Ha igen, tedd meg, ha nem, akkor örülj annak, amit eddig elértél! Pihenj, élvezd az eredményt, aztán kezdheted előröl! 

Abban támogatlak, hogy nőként fokozatosan, lépésről-lépésre közelebb kerülj ahhoz, hogy önazonosan egyensúlyt teremts az életterületeid között, valamint megtanuld örömmel élni a mindennapokat.

Fáy Hanna

Kreatív női coach és életmód tanácsadó

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése