Oldal kiválasztása

info@fayhanna.hu

Ne követni akard! Ismerd meg!

Szerző: | 2021. okt. 19.

Amikor hallunk egy csodaétrendről, követni akarjuk a legújabb diétát… Úgy érezzük akkor vagyunk jó keresztények, ha vakon követjük Isten tanítását… Elvárjuk magunktól, hogy a legújabb divatot kövessük…. Egy sikerkönyvet olvasva, azonnal be akarjuk építeni a sikeres emberek szokásait… Ezekbe elég hamar el tudunk bukni, mert azonnal a legnagyobb kihívás teljesítését várjuk el magunktól.

A minap az édesanyámmal beszélgetve mesélte, hogy egy nagyon intelligens lelkész azt hirdette a jelenlévőknek, hogy ne Jézus életének követése legyen a cél, hanem az Ő tanításainak minél mélyebb megismerése. Miért? Abba, ha mindent jól akarsz csinálni, hamar kudarcot vallhatsz, míg valami megismerése, elmélyítése inkább rendszeres és következetes időráfordítást igényel. Ez sokkal könnyebben megvalósítható.

Nem állítom, hogy az a jó, ha olvasod, tanulod a tanításokat, de semmit sem teszel. Ugyanakkor szinte lehetetlen, hogyha tanulsz valamiről, megérted annak pozitív hatásait, az ne változtasson rajtad.

Találj rá a saját tempódra!

A példa nem csak a keresztények Istent való követésére vonatkozik, hanem bármire, amit valaha követni kívánunk.

Nemrég hallottam egy előadást a 160 grammos szénhidrát diátáról. Gondoltam, nem olyan bonyolult és belevágtam, de nemhogy pozitívat, inkább negatívat tapasztaltam. Abbahagytam, azzal az érzettel: “Nekem ez nem megy!” Aztán csupán annyit fogadtam meg, hogy nem adom fel a receptek, az étrend és a saját testem megismerését, tanulmányozását és szép lassan, a magam tempójában változtatok.

Számomra mindez nagy tanítás, mert amikor olvastam, hallottam egy-egy témáról, amiről azt gondoltam, pozitív változást hozhat az életembe, egyből az egészet be akartam kebelezni, és azonnal tökéletesen csinálni. Akár úgy is, hogy fogalmam sem lett volna, mit miért csinálok, azaz nem mélyedek el abban, hogy megismerjem a módszert.

Először csak ismerkedj a témával, aztán kezdj kísérletezgetni a gyakorlati megvalósítással. Készülj fel rá, hogy ez egy hullámvasút: néha sikeres lesz a próbálkozás, néha megélsz kudarcokat. Ne add fel, hanem lépéséről lépésre építsd be az életedbe az új módszert!

Neked van olyan terület, ahol jó lenne elengedni a görcsös megvalósítani akarást és beengedni a megismerést?

Abban támogatlak, hogy nőként fokozatosan, lépésről-lépésre közelebb kerülj ahhoz, hogy önazonosan egyensúlyt teremts az életterületeid között, valamint megtanuld örömmel élni a mindennapokat.

Fáy Hanna

Kreatív női coach és életmód tanácsadó

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése