Oldal kiválasztása

info@fayhanna.hu

Ezért rendezd át az otthonod, ha változni szeretnél!

Szerző: | 2022. jan. 13.

Egészséges étkezésre motiváló hűtő? Megnyugvást adó előszoba? Inspiráló dolgozósarok? Stílusos megjelenést biztosító gardrób? Ugye jól hangzik? 

Az otthonunk, a tárgyaik tükrözik, hogy kik vagyunk, milyen rutinok szerint élünk. Éppen ezért nem kérdés, hogyha szeretnénk elhagyni egy rossz szokást vagy, beépíteni egy jót, akkor érdemes ezt a törekvésünket a környezetünk átrendezésével is megtámogatni.

Olvass tovább, ha te is vágysz egy olyan otthonra, amely segít a céljaid elérésében!

Megérkeztem, minden rendben

Az első színtér, amivel találkozunk az előszoba (vagy a lakás azon része, ahol a bejárati ajtó található). Ennek a területnek leginkább azt kell szolgálnia, hogy összeszedetten távozhassunk otthonról és örömmel érjünk haza. Tedd személyessé, kellemessé lábtörlővel, dekorációval, kopogtatóval, hogy boldogan térj haza, amint ránézel ezekre az apróságokra! Ahogy belépsz, legyen mindennek helye, amire szükséged lehet. Tarts rendet ezen a területen, ez segít, hogy összeszedetten magabiztosan távozz, és kellemes látványban legyen részed, biztonságban érezd magad, ha hazaérsz.

Étkezés, konyha, fél egészség

Volt egy időszak, amikor komolyan elhatároztam, hogy abbahagyom a kávézást. A szándékomat azzal erősítettem meg, hogy elpakoltam a pultról, de még a látótérből is a kávéfőzőt. Sokkal egyszerűbb volt így elhagyni egy szokást. A konyha, illetve a kamra az, aminek a tartalma hatással van az egészségünkre. Nagyobb az esélye a nassolásnak, ha tele van édességekkel, chipsekkel a polc. Amennyiben változtatni szeretnél az étrendeden, az étkezésbeli szokásaidon, kezdd azzal, hogy telepakolod a kamrádat, a konyhapolcaidat egészséges alapanyagokkal. Amennyiben csak apró lépésekben változtatnál, ezeket tedd meg: legyen a pulton egy gyümölcsöskosár, amit mindig tölts fel friss zöldségekkel; pakold el szem elől a nassolnivalót; legyen egy vizespalackod, amiből szívesen fogyasztassz vizet, ez mindig legyen a közeledben. Te mivel folytatnád?

Test és lélek felüdítése

A fürdőszoba funkciója, hogy megtisztítsuk a testünket, de ezzel egyetemben az elménket is kitisztíthatjuk. A legjobb, ha a fürdő takarításához van egy rutinunk, amivel fenntarthatjuk az ottani tisztaságot. Érdemes rendszeresen átnézni, hogy milyen kozmetikumokat használunk, mi az, ami már lejárt, kifogyott. Teremts harmóniát és kényelmet a fürdőszobában, hogy tisztálkodás közben ne csak a tested, hanem a lelked is felüdüljön!

A pihenés szentélye, a hálószoba

Mint minden helyiségnél, érdemes itt is megfigyelni, hogy milyen, helyhez kötött szokásaink vannak, és melyek azok, amelyeken változtatni szeretnénk. Például, ha szeretnénk pihentetőbben aludni, akkor érdemes a TV-t más szobában elhelyezni, hiszen az abból áradó villodzó fény, nem segíti az elalvást. Akármekkora is legyen a hálószoba, rengeteg lehetőség van arra, hogy olyan térré alakítsd, ami a pihenést biztosítja. Sokat segít a megfelelő sötétítés, illetve a hangulatvilágítás a nyugalmas alvás eléréséhez. Érdemes reggelente bevetni az ágyat, kiszellőztetni a szobát, felrázni a párnákat, megigazítani az ágyneműt. Hidd el sokkal jobb így lefeküdni, mint a gyűrött ágyba! Készíts vizet az éjjeliszekrényre, hogy reggel hidratálással kezdhesd a napot, és legyen minden elérhető közelségben, amire szükséged lehet a nyugodt éjszakához. Tapasztald ki, hogy ébredéskor mire van szükséged és teremtsd meg a körülményeket! Én például messzire teszem a telefonom, hogy ki kelljen pattanni az ágyból, amikor megszólal az ébresztő. Milyen apró vagy nagyobb változásokat tudsz beiktatni a hálószobában?

Inspiráló dolgozószoba

Azoknak, akik otthonról dolgoznak vagy intézik a családi ügyeket, mindenképp érdemes kialakítai egy inspiráló munkakörnyezetet. Ennek az alapja a rendszer, az iratok megfelelő tárolása, tudd minek hol van a helye. Amennyiben a munkádnak van kreatív része is, próbálj színes kiegészítőkkel, jópofa dekorációkkal élni, hogy élvezd is azt, amit csinálsz. Jó szolgálatot tesznek a motiváló feliratok, a céljaidra emlékeztető képek. Kívánom neked, hogy megteremtsd magadnak az otthoni munkához szükséges kreatív környezetet.

Stílusos megjelenést biztosító gardrób

Annyira egyszerű lenne, ha bármelyik nap, bármilyen alkalomra, csak benyúlnánk a szekrénybe és azonnal tökéletes outfitet varázsolnánk magunkra! Mindez talán nem lehetetlen, ha eleve olyan ruhákkal van teli a gardróbunk, amely ránk passzolnak, mind színben, mind fazonban és egymással is összeillenek. Ezt nevezik úgynevezett kapszulagardróbnak, illetve a neked megfelelő színekről és szabásokról is számos anyag érhető el. Jó szívvel ajánlom Szemes Nóra blogját és a YURKOV oldalát is.

Mit fogsz átrendezni a változás érdekében?

Most rajtad a sor, hogy átgondold a céljaidat, a szokásaidat és ezeknek megfelelően a fizikai környezetedet. Van olyan tárgy, lakótér, ami már nem úgy szolgál téged, ahogy szeretnéd? Milyen életre vágysz? Ezt hogyan tudja támogatni az otthonod? Ennek mentén tervezd meg a változtatást! 😉

Abban támogatlak, hogy nőként fokozatosan, lépésről-lépésre közelebb kerülj ahhoz, hogy önazonosan egyensúlyt teremts az életterületeid között, valamint megtanuld örömmel élni a mindennapokat.

Fáy Hanna

Kreatív női coach és életmód tanácsadó, Boldogságcoach

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése