Oldal kiválasztása

info@fayhanna.hu

Újévi fogadalmak helyett…

Szerző: | 2022. jan. 06.

Új év, új remények – ez az oka, hogy az emberek fogadalmakat tesznek. Annak ellenére is, hogy sokan tudják: idén sem tartják majd be. Január végéig még reménykednek, de nincs mellette cselekedet, így a szándék feledésbe merül… Sokkal hatékonyabb, ha az év elején konkrét feladatokat adunk magunknak, amelyek segíthetnek a céljaink elérésébe.

Kis lépések - kevesebb stressz

Sajnos, azt kell mondjam, hogy van rajtam 10 kg plusz, amivel kapcsolatban mindig megfogadom, hogy „na most aztán lefogyok”. Nem csak újévkor, hanem az év bármely szakaszában eljutok az elhatározásig, de mégsem lesz belőle semmi, mert nem tervezem meg az oda vezető utat.

Túl nagy falatnak tűnik a 10 kiló leadása és amúgy is inkább életmódváltásban gondolkozok, ezért inkább megvalósítható kisebb feladatokat tűzök ki: pl. kikísérletezni egy szénhidrátcsökkentett kenyér elkészítését. Arra már rájöttem, hogy nem igazán tudom kihagyni az életemből a péksüteményeket, ezért szeretném helyettesíteni egy egészséges verzióval. Ezt még tovább lehet bontani: rámegyek Vrábel Kriszta oldalára és kinézek pár receptet, megveszem a hozzávalókat, beírom a naptárba, hogy mikor próbálom ki, majd jön a legjobb rész: a kóstolás. Fontos tudatosítanom, hogy ez folyamat és lehet, hogy nem az első lesz a legjobb, de nem szabad feladni! Azt is szeretném felkutatni, hogy honnan tudok teljes kiőrlésű kenyeret venni, ha nincs kedvem/időm sütni. A másik része az életmódváltásnak: a testmozgás. A legnegezebb mindig is az volt, hogy nem sikerült kitapasztalnom, hogy milyen mozgásforma való nekem. Futni szeretek, de télen nincs kedvem kimozdulni, így valami beltéri lehetőségben gondolkozok. A feladat, amit kitűztem magam elé, hogy kipróbálok egy energikus táncformát csoportos edzés keretein belül, mert itthon is szeretek táncolni. Emellett az is célom, hogy nőiesebbnek érezzem magam, így két legyet ütök majd egy csapásra. Nem az a célom a mozgással, hogy lefogyjak, hanem az, hogy élvezzem, jól érezzem magam a bőrömben!

Egy-egy nagyobb célt minél kisebb lépésekre kell bontani a siker érdekében.

Azonnali megvalósítás - Adj lendületet!

Amikor kitűzöl egy célt magad elé a legjobb, ha keresel egy olyan – hozzá kapcsolódó feladatot -, amit azonnal el tudsz  végezni. Tedd is meg, mert ez megadja a kezdő lendületet és további ötleteket, megvalósítandó feladatokat generál.

Pl. az előbb felmentem a fent említett weboldalra, ahol azonban egyetlen kenyérreceptet sem találtam. Ekkor azonban eszembe jutott egy másik oldal, ahol inspirálódhatok. (Amit meg is teszek, amint végeztem e cikk megírásával.)

Sokkal könnyebb a feladatainkat elvégezni, ha már lendületben vagyunk, ezért olyan fontos, hogy válassz egy azonnal megvalósítható cselekedetet!

Feladatok fogadalmak helyett

Válassz egy célt, amit szeretnél beépíteni az életedbe! Írd össze, hogy mi mindent kell megtegyél a siker érdekében. Legyen ez egy feladatlista, amit bármikor elővehetsz, hogy haladj a célod felé. Válassz ki egyet róla, amit azonnal meg tudsz valósítani és tedd meg máris, vagy írd fel a naptáradba, hogy mikor tudod kipipálni. Ezzel adsz egy lendületet a megvalósításnak! Haladj a listán lévő feladatok elvégzésével, amikor van egy kis időd. 

Kívánok neked megvalósításban gazdag, boldog új évet!

Abban támogatlak, hogy nőként fokozatosan, lépésről-lépésre közelebb kerülj ahhoz, hogy önazonosan egyensúlyt teremts az életterületeid között, valamint megtanuld örömmel élni a mindennapokat.

Fáy Hanna

Kreatív női coach és életmód tanácsadó, Boldogságcoach

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése