Oldal kiválasztása

info@fayhanna.hu

Hogyan legyen időd a coachingra?

Szerző: | 2024. jan. 27.

Sokoldalú, az élet több területén teljesítő nőként jól tudom, hogy mennyire nehéz helyet találni valami újnak az időbeosztásunkban. Ha felvetődött benned a kérdés, hogy mégis hogyan zsúfold be a napirendedbe a coaching alkalmakat, akkor mutatok pár megoldást, ami nálam működhet:

Az énidő szentsége

Nem véletlenül a legideálisabb verzióval kezdem, ugyanis így lesz a leghatásosabb, leginkább feltöltő élmény a coaching alkalom. Tekints erre úgy, mintha a fodrászhoz, körmöshöz vagy kozmetikushoz mennél, azzal a különbséggel, hogy itt a „lelked szépül”. Próbálj meg segítséget kérni a gyerekek mellé, megteremteni egy kellemes helyet, ahol zavartalanul beszélgethetünk és megtisztelni magad egy meleg teával, illatos gyertyával. Tudom, hogy nem könnyű megkérni a férjed, hogy vállalja be a gyerekeket, nehéz, ha nincsenek támogató rokonok vagy nem engedhetitek meg a babysittert. Sokszor utolsó helyre tesszük a saját igényeinket, pedig ha te nőként jól vagy, akkor az kihat a környezetedre, tehát mindenki jobban lesz a te boldogságod láttán.

Tudom, hogy ez nem lesz mindig megoldható, ezért vannak a további tippjeim:

Rutintevékenységek és a coaching

Mivel a beszélgetések online zajlanak, ideális esetben mindkettőnk bekapcsolt kamerájával, de vannak egyedi esetek, amikor ezt mellőzni lehet. Volt már édesanya, aki sétálni ment, a telefonja bírta a stabil Internet kapcsolatot és így zajlott az alkalom. Más anyuka pár hónapos babáját szoptatta, miközben beszélgettünk. Előfordulhat, hogy a házimunkával halad valaki, miközben zajlik a beszélgetés. Igyekszem megértő és rugalmas lenni, hiszen tudom, hogy mindig jöhetnek váratlan helyzetek, ugyanakkor mégis javaslom, hogy próbáld megteremteni a legideálisabb körülményeket. Amire mindenképp érdemes odafigyelni: zavartalanul beszélhess önmagadról (nem ideális, ha a szomszéd szobában hallja az anyósod, ahogy a konfliktusotokat ecseteled), szükséged lesz stabil internetkapcsolatra (hisz nincs bosszantóbb, mikor megakad a kommunikáció) és tudj igazán figyelni a folyamatra (nőként képesek lehetünk a megosztott figyelemre, de a hatékonyság érdekében jobb, ha a fókuszt a coaching témáján tudod tartani).

Altatás után

Alapból éjjeli bagoly vagyok, így egészen aktív tudok maradni az esti órákban is. Amennyiben ez nálad is fennáll, választhatjuk a késő esti időpontot is. Ezt az opciót azonban csak elkötelezett ügyfeleknek tudom fenntartani, akik hosszútávú együttműködést választanak.

Rugalmasság, de nem minden áron

Jómagam is kisgyermekes édesanya vagyok, így tudom milyen, ha a gyereknek még nem alakult ki a napirendje, amikor a megszokott 60 perc helyett, 24 perc után felébred, amikor a nagyobbik megbetegszik stb. Éppen ezért igyekszek nagyon rugalmas lenni az időpontokkal, de bizonyos szabályokat kénytelen voltam bevezetni a saját családi életünk érdekében. Nem bánom, ha 10 perccel később kezdjük az alkalmat, de ennél többet nem tudok várni. A lemondási feltételeket előre leegyeztetjük, így egyikőnket sem éri majd váratlan meglepetés.

Nincs más hátra, mint...

írni az info@fayhanna.hu címre, hogy megbeszéljük további kérdéseidet, megismerkedjünk vagy megrendeld valamely szolgáltatásomat. Talán pont akkor érzed a legnagyobb szükségét egy támogató coaching beszélgetésnek, amikor összecsapnak a fejed fölött a hullámok. Ilyenkor a legnehezebb elhatározni, hogy segítséget kérsz. Talán most már látod, hogy van olyan szakember, aki megpróbál ebben a terhelt időszakban is megoldást nyújtani. 

Abban támogatlak, hogy nőként fokozatosan, lépésről-lépésre közelebb kerülj ahhoz, hogy önazonosan egyensúlyt teremts az életterületeid között, valamint megtanuld örömmel élni a mindennapokat.

Fáy Hanna

Kreatív női coach és életmód tanácsadó

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése