Oldal kiválasztása

info@fayhanna.hu

Miért találd meg a MIÉRT-ed?

Szerző: | 2023. szept. 28.

„Csak úgy végezhetjük lelkesen a feladatainkat, ha megtaláljuk és megértjük a tevékenységünk célját.” – írja Találd meg a miérted! c. könyvének ismertetőjében Simon Sinek. Blogposztom nem hivatott bemutatni a könyvet, ugyanakkor azon alapuló tapasztalataimat osztom meg veled. 

Mikor és miért érdemes kutatni a MIÉRTET?

A MIÉRT az a kérdés, hogy mi inspirál téged nap, mint nap arra, hogy felkelj és nekiláss a feladataidnak? Amennyiben a munkahelyeden nem leled az utadat, érdemes megnézni, hogy összhangban vagy-e a miérteddel. Amikor pedig saját vállalkozásba kezdenél, szintén jó, ha tudod mi a motivációd magja. Ugyanakkor MIÉRT megtalálásával kapsz egy olyan emlékeztetőt, ami segít, ha éppen irányvesztettnek érzed magdat az életben. Jó eséllyel nem csak a munkában motivál a MIÉRTED, hanem az élet összes területén. 

Hogyan csináld?

A módszer lényege, hogy a múlt emlékeit számba vedd, majd megnézd, hogy látsz-e kirajzolódó mintázatot, előugrik-e egy érzés, egy szó, ami meghatároz? Teheted ezt egyedül egy naplóval, egy barát segítségével, vagy szakember igénybevételével. Volt már alkalmam egy ügyfelemet támogatni abban, hogy megtalálja a miértjét. Amennyiben téged is érdekel a MIÉRT coaching, írj üzenetet az info@fayhanna.hu címre!

Ez alkalom alatt átbeszéljük az eddigi életutadat, annak pozitív és negatív állomásait. Hasznos folyamat akkor is, ha szeretnéd tisztázni és összegezni a múlt tanulságait, tapasztalatait, felvállald az érzéseidet. Végig értő figyelemmel veszek részt a folyamatban, egy-egy kérdés feltételével támogatom az emlékek megidézését.

A beszélgetés végén együtt megfogalmazzuk a MIÉRT-edet, amit magaddal viszel, hogy emlékeztessen a motivációdra.

Aranykör, küldetésnyilatkozat, varázsszó

Simon Sinek író, aki a MIÉRT-ed megtalálásáról írt több könyvet egy ún. aranykör segítségével fogalmaztatja meg a küldetésnyilatkozatot. Itt három kérdést teszel fel magadnak: Mit csinálok? Hogyan csinálom? Miért csinálom? Ebből lesz az a mondat, amely valahogy így hangzik: Ezt teszem…. azért, hogy ….. . 

Számomra a MIÉRT-et kifejezheti egy szó, egy kép, egy idézet is akár. A lényeg az, hogyha rátaláltál, akkor emlékeztessen arra, ami miatt nekilátsz a feladataidnak. 

Mit csinálj a MIÉRT-eddel?

Ízlelgesd, próbálgasd, mondd el másoknak, hogy ők úgy érzik önazonos-e veled? Amikor úgy érzed, hogy valóban megtaláltad, akkor tűzd ki magad elé egy kis kártyára és naponta nézz rá, ha motivációhiányt érzel.

Abban támogatlak, hogy nőként fokozatosan, lépésről-lépésre közelebb kerülj ahhoz, hogy önazonosan egyensúlyt teremts az életterületeid között, valamint megtanuld örömmel élni a mindennapokat.

Fáy Hanna

Kreatív női coach és életmód tanácsadó, Boldogságcoach

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése