Oldal kiválasztása

info@fayhanna.hu

Hogyan legyen pénzed a coachingra?

Szerző: | 2024. jan. 28.

Megértem, hogy vannak, akik drágállják a coaching szolgáltatás díjait. Sokszor valóban nem könnyű elhatározni, hogy pénzt költsünk a lelki jóllétünkre is. Nézzük, hogy mi minden segíthet abban, hogy könnyebb legyen agyagilag is elköteleződni a coaching mellett:

Kiadás helyett befektetés

Sokszor azt látjuk, hogy egy újabb tétel lesz a kiadásaink listáján, pedig, ha megvizsgáljuk pénzköltési szokásainkat, látjuk, hogy mindent valamiért megveszünk: ételt, hogy legyen, mit enni; rezsit fizetünk, hogy ne fázzunk, vízhez jussunk; eljárunk szépítkezni, hogy csinosabbnak érezzük magunkat; programokra fizetünk be, hogy szórakozzunk… Valahol folyamatosan befektetjük a pénzünket. A coachingra is érdemes úgy tekinteni, hogy feltesszük ezeket a kérdéseket: „Hogyan érzek majd utána? Mit nyerek általa?” Sokszor elbizonytalanodhatunk egy új termék vagy szolgáltatással kapcsolatban, hogy vajon megéri-e az árát, de éppen ezért érdemes megrendelni először a Próba coachingot, ahol betekintést nyerhesz abba, hogy ez számodra jó befektetés lesz-e.

Rövidebb, ezáltal olcsóbb út

Az önismeret útján többféle megoldáshoz folyamodhatunk: részt vehetünk tanfolyamokon, megvásárolhatunk könyveket az adott témában, hallgathatunk podcasteket, előadásokra vehetünk jegyet stb. Ezek mind-mind nagyszerű lehetőségek, amelyekkel a coaching mellet élhetünk is, ugyanakkor egyikük sem ad pont a te személyiségedhez, pont a te élethelyzetedhez passzoló  megoldásokat. A rád szabott coaching folyamat során gyorsabb, egyenesebb úton haladsz önmagad megértése, megváltoztatása felé. Ezáltal összességében olcsóbbá válik az önismereti utad.

Végső soron, minden számolás kérdése

Sokféle lehet az anyagi helyzetünk és hiszem, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy támogatásra leljen. Tudom, hogy sokaknak jelenthet problémát egy újabb kiadás, de egészen meglepő eredményre juthatunk, ha kicsit utánaszámolunk a költéseinknek.

  • Nézd át, hogy van-e olyan terület, ahol spórolni tudnál! Néha akár több, mint ezer forintot is lehet nyerni azzal, ha nem postai csekken fizetsz be egy közműt, hanem elektronikusan…
  • Gondold át, hogy van-e valami, amit beáldozhatsz annak érdekében, hogy megengedhesd magadnak a coachingot! Le tudsz-e mondani az impulzusvásárlásokból származó édességekről, apróságokról?
  • Minden forint számít, mi lenne, ha a régi megoldáshoz folyamodnál és az aprópénzt perselybe gyűjtenéd? Amikor összejön a kellő összeg, már küldöd is a megrendelő e-mailt… 🙂

Az önismereti úton külön foglalkozhatunk a pénzügyi tudatossággal, ami egy újabb lépés a teljesebb élet felé. Nem kérdés, hogy a céljaink eléréséhez anyagi források is szükségesek lehetnek, így nem árt, ha mielőbb elkezdjük trenírozni magunkat arra, hogy az általunk vágyott dolgokra pénzben is áldozzunk.

Ingyenes lehetőségek, de ismerd meg a feltételeket

Több coach ajánl ingyenes ismerkedős alkalmat, amely nagyszerű lehetőségnek tűnhet, ugyanakkor azt, ami az ölünkbe hullik, nem mindig értékeljük eléggé. Tapasztaltam, hogy az ingyenesség nem szül elég elkötelezettséget, ami viszont alapja volna az önismereti coachingnak. A változás, fejlődés akkor lesz igazán hatékony, ha azért küzd egy kicsit az ember. Nálam ugyan általában nincs ingyenes próbaalkalom, de az ismerkedős konzultáció árát beleszámítom a végösszegbe, ha valaki megrendeli a minimum 4 alkalmas együttműködést (végső soron így ingyen lesz az első beszélgetés). Különleges alkalmakkor nyereményjáték formájában hirdetek majd coaching lehetőséget, úgyhogy érdemes követni a social media platformokon.

Ami az áron túl van

Van, amikor kifizetünk egy vacsorát, de bunkó volt a pincér, túl sós volt az étel és sokat is kellett rá várni. Máskor pénzt adunk a kozmetikusunknak, aki kávéval kínált, míg várakoztunk, figyelmesen feljebb vette a fűtést, ha fáztunk és egyébként kellemesen elbeszélgettünk.

Szeretnék hasonlítani a második verzióhoz, így igyekszek olyan szolgáltatást nyújtani, ami túlmutat az árán. Írj az info@fayhanna.hu címre és próbáld ki, hogy számodra milyen élmény az általam nyújtott coaching!

Abban támogatlak, hogy nőként fokozatosan, lépésről-lépésre közelebb kerülj ahhoz, hogy önazonosan egyensúlyt teremts az életterületeid között, valamint megtanuld örömmel élni a mindennapokat.

Fáy Hanna

Kreatív női coach és életmód tanácsadó

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése