Oldal kiválasztása

info@fayhanna.hu

Nyugalmat árasztó könyvek a lelki békédért

Szerző: | 2021. nov. 04.

Az óraátállítással eljött a bekuckózás ideje, amikor esténként le lehet ülni egy jó könyvvel és egy csésze teával olvasni. Most olyan könyveket ajánlok, amelyek segíthetnek a lecsendesedésben, a stresszkezelésben. Egytől-egyig mind nagy kedvenc nálam, sok tanulsággal a lelki béke eléréséhez.

Eline Snel: Ülj figyelmesen, mint egy béka

Talán már hallottál a mindfulnessről, azaz tudatos jelenlétről. Esetleg eszedbe jutott, hogy milyen jó volna megismerkedni a módszerrel. Ehhez ajánlom jó szívvel ezt a vékony, gyakorlatias könyvet. A benne található gyakorlatok gyerekek számára lettek megfogalmazva, de pont ezért tartom ideálisnak akkor, ha valaki szeretné megtapasztalni a mindfulness alapjait. Az egyszerű, képszerű megfogalmazás azonnal érthetővé teszi a benne lévő gondolatokat, gyakorlatokat. Megtanulható belőle – többek között – a légzésmegfigyelés, a figyelem terelése, a testtudatosság, az aggodalmak kezelése. Jó olvasást és gyakorlást!

Corinne Sweet: Mindfulness

Ezt a könyvet már a grafikája miatt is imádom, de persze ennél több tartalommal bír. Corinne Sweet olyan, mindennapokban alkalmazható mindfulness gyakorlatokat szedett össze, amelyek egy-egy élethelyzetben nyújthatnak segítséget. Mit tegyél, ha lankad a figyelmed? Hogyan kezelj egy kínos szituációt? Mit kezdj a várakozás ideje alatt? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre ad gyakorlatias választ a könyv.

Dr. Csing Li: Sinrin-joku - A fák gyógyító ereje

Hallottál már az erdőfürdőzés művészetéről? Ebből a könyvből megtanulhatod, hogyan hat ránk a természet és miért olyan megnyugtató a teremtett környezet. Csodaszép fényképekkel illusztrált érdekes könyv arról, hogyan éljünk együtt az erdő adta kincsekkel. A Föld táplálja testünk-lelkünk, éljünk jól ezzel az ajándékkal! (Erről a könyvről bővebb ajánlás is születik majd.)

Meik Wiking: Hygge

A hygge – a dán életérzés, amely boldoggá tesz. Kutatások igazolják, hogy a dánok a legboldogabb nép, pedig nem éppen napfényes, tengerpartos helyen élnek. Mi lehet a titkuk? Erre ad választ Meik Wiking gyönyörű könyve, amelyet egyszerűen jó olvasni, lapozgatni, nézegetni, megérinteni. Nagyon alapvető dolgokra hívja fel a figyelmet, mint a hála fontosságára, az együttlét örömére, a jelenlét gyakorlására, a pihenés szükségességére. Akármennyire is azt gondoljuk, hogy ezek evidensek, sokszor mégis emlékeztetnünk kell rá magunkat. Erre tökéletes választás ez a könyv!

Meik Wiking: Az emlékteremtés művészete

A dán író újabb könyve a Hogyan őrizzük meg a boldog pillanatokat? kérdésre adja meg a választ. Az öröm pillanatnyi érzés, de ha sok örömteli pillanatot életben tartunk, emlékeinkbe zárjuk ezeket, megteremthető a boldogság. Hogyan érdemes ezt csinálni? Erről szól Az emlékteremtés művészete című könyv. Mindezeken túl számos érdekességet olvashatunk benne az agyunk működéséről és a boldogság kapcsolatáról.

Neked melyik könyv hoz megnyugvást?

A fenti lista az én személyes kedvenceimet gyűjti össze, de érdekelne, hogy ti mit ajánlotok, ha a stresszkezelésről, lelki békétekről van szó?  Írjátok meg kommentben! Az is érdekel, hogy olvasátok-e ezeket a könyvetek vagy melyikkel kezdenétek? 

Abban támogatlak, hogy nőként fokozatosan, lépésről-lépésre közelebb kerülj ahhoz, hogy önazonosan egyensúlyt teremts az életterületeid között, valamint megtanuld örömmel élni a mindennapokat.

Fáy Hanna

Kreatív női coach és életmód tanácsadó

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése