Oldal kiválasztása

info@fayhanna.hu

Olvasd bele magad egy magabiztos életbe!

Szerző: | 2021. jún. 15.

Tanácsadói pályafutásom során sokszor találkozok olyanokkal, akik úgy érzik, hiányzik belőlük a magabiztosság. Legtöbbjük azt kérdezi, hogy milyen könyvet ajánlanék nekik a témában. Ebben a posztban összegyűjtöttem azokat az olvasnivalókat, amelyek segíthetnek abban, hogy elindulj az önbizalomfejlesztés útján.

Mel Robbins: 5 másodperces szabály

A könyv fő mondanivalója, hogy ne habozz, hanem kezdd el, amit kitaláltál 5 másodpercen belül. Egy társaságban szimpatikus valaki, és bemutatkoznál neki? Ne keress kifogásokat, hanem számolj ötig, majd indulj el! Eszedbe jutott, hogy elmehetnél futni. Ne is gondold tovább, hanem azonnal húzd a futócipőt és indulás! Mel Robbins ennél átfogóbban, sok-sok történettel kiegészítve meséli el saját és mások sztorijait arról, hogyan változtatta meg az életüket az 5 másodperces szabály. A szerző ezt írja: „Hidd el, ha képes vagy elszámolni 5-ig, megváltoztathatod az életed.”

Dan Sullivan: 4 C formula

Ez a vékony, színes, képes könyv a vállalkozói fejlődés négy lépését mutatja be. Mindez a magánéletben is így működik. Egy-egy szintlépéshez az alábbiak szükségesek: elköteleződés (commitment) egy ötlet mellett. Bátorság (courage), hogy ugrani merjünk és elkezdjük. Utána jön talán a legnehezebb: megszerezni a képességeket (capability), amelyek segítségével elérjük a kívánt célt. Ennél a szakasznál próbálkozunk, hibázunk, újra nekifutunk, mire eljutunk oda, hogy képesek vagyunk befejezni a feladatot. Végül a megérdemelt jutalom az önbizalom (confidence). A vállalkozói és személyes élet alapja, hogy ezt a 4 lépést folyamatosan megtegyük, így növelve a magabiztosságunkat újra és újra.

Kollár Anna: Modern Istennők Kézikönyve

Anna behozta Magyarországra a self-love coaching fogalmát. Személyes küldetése, hogy a nők megtanulják szeretni önmagukat, hogy ezáltal betöltsék valódi szerepüket a világban. Könyvében leírja azokat a gyakorlatokat, amelyekkel megerősíthető az önszeretet és arra buzdítja olvasóit, hogy kialakítsák önismereti rutinjaikat. A könyvben választ kapsz arra a kérdésre: „Hogyan válaszd a szeretetet a félelem helyett, és éld álmaid életét?”

Marisa Peer: Rendíthetetlen önbizalom

„Mitől lesz valaki magabiztos?” – Sokan keresik erre a kérdésre a választ. Marisa 230 oldalon keresztül ossza meg a „titkot”. A neves terapeuta fotelében híres színészek, előadók fordultak meg, akik ugyanúgy éreztek, mint te: „nem vagyok elég jó”. Marisa kialakította azt a 10 lépést, amivel felépíthető a rendíthetetlen önbizalom. Ez ugyanis nem kívülről jön, hanem belül kell összetenni. Választ kapsz arra, hogyan alakítsd át a gondolkodásmódod; mit tegyél a kapcsolataidban; hogyan kell leszámolni a tökéletesség mítoszával; vagy arra: hogyan hagyj fel az önbírálattal? Számomra a fő mondanivaló: mindig képzeld a legjobbat, hogy sikerülni fog, hidd el, hogy elég jó vagy és bátran élhetsz önbizalomtelien.

Maria Forleo: Az elbűvölő nő

A párkeresés nehéz terep, kiváltképp, ha önbizalomhiánnyal küzdessz. Maria könyvében megossza azokat a praktikákat, amelyekre szükségük van a nőknek ahhoz, hogy magabiztosan ismerkedjenek, és jól érezzék magukat a bőrükben, akkor is, ha éppen szinglik. A szerző ezt üzeni: „A világnak szüksége van arra az okos, vicces és gyönyörű nőre, akit már nagyon szeretnél szabadjára engedni. Megtiszteltetés számomra, hogy megmutathatom neked a hozzá vezető utat. Rajta, gyerünk!”

Tégy úgy, mintha...!

Mi lenne, ha más lehetnél, mint aki vagy? Ha egyszer eljátszhatnád, hogy az a magabiztos, kedves, mosolygós ember vagy, aki lenni szeretnél? Élnél-e a lehetőséggel, ha alakíthatnál egy olyan karaktert, amilyen nagyon nem vagy, de kíváncsi lennél, milyen lenne a bőrébe bújni? Lee Pascao hasonló kérdéseket tesz fel a Tégy úgy, mintha c. könyvében. Az írónővel együtt hiszem, hogy az egész életünk színjáték és csak rajtunk múlik, hogy milyen szerep(eket) játszunk el. Azt mondod: „Ilyen vagyok.” Próbáltál másmilyen lenni? Olvasd el a könyvet, hogy megismerd azokat a gyakorlatokat, amelyekkel kiterjesztheted önmagad, megtapasztalhatod a színjátszás önfejlesztő erejét és ezáltal még többet kihozhatsz az életedből.

Abban támogatlak, hogy nőként fokozatosan, lépésről-lépésre közelebb kerülj ahhoz, hogy önazonosan egyensúlyt teremts az életterületeid között, valamint megtanuld örömmel élni a mindennapokat.

Fáy Hanna

Kreatív női coach és életmód tanácsadó

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése