Oldal kiválasztása

info@fayhanna.hu

Inspirálódj a boldog kapcsolatokért!

Szerző: | 2021. febr. 06.

Könyv- és filmajánló

Szeretetnyelvek

Gary Chapmann számos könyvet jelentetett meg az 5 szeretetnyelvről. Elmélete szerint mindannyiunk más-más módon érezzük szeretve magunkat (minőségi idő, elismerő szavak, segítség, ajándék, testi érintés). Ahhoz, hogy igazán kifejezhessük a szeretetünket, aszerint kell tennünk, ahogyan az a másiknak jól esik. Annak érdekében, hogy úgy szeressenek bennünket, amiből érezzük is a törődést, ki kell tudni fejeznünk, hogy mi a mi szeretetnyelvünk. Ezek megismeréséhez keresd Gary Champann bármely szeretetnyelvekről szóló könyvét. A szeretetnyelvek nem csak a párkapcsolatokban használhatóak, hanem az összes kapcsolatban. 

Gyűrű-kúra

Dr. Mihalec Gábor könyve főként esküvőre készülő párok számára íródott, de hasznos azoknak is, akik most keresnek párt vagy azoknak, akik már több éve összekötötték az életüket. A boldog, élethosszig tartó házasság 10 kulcsfontosságú összetevőjét vizsgálja a szerző és közben tudatos, közös munkára biztatja a párokat.

Konfilktuskezelés

A legtöbb dolgot, amit a párkapcsolatról tudok Dr. Mészáros Ádám munkássága miatt tanultam meg. Online és offline tanfolyamai, képzései, előadásai mind-mind hasznos, értékes tartalmak a boldog házasságok érdekében. Az ő könyvét is meleg szívvel ajánlom.

Szerelempróba (film)

„Caleb és Catherine két éve házasodtak össze. Az egykor boldog párt azonban mára reménytelenül eltávolították egymástól a hétköznapi viták. Miközben arra készülnek, hogy elindítják a válási procedúrát, az apja arra kéri Calebet, tegyen még egy utolsó próbát a házassága megmentésére. Egy kis füzetet ad a fiának, amelyben 40 napig minden nap kap egy feladatot, melynek végrehajtásáról feleségének nem kell tudnia.” – Szép, megríkató film az egymás mellett való kitartásról. A „The Love Dare”-program valójában negyven napos kísérlet a párkapcsolat rendezésére, mely letölthető az internetről.

Férfi agy, női agy

Férfi és nő egészen másképp gondolkozik. Erről beszél Mark Grungor ebben a videóban. Louanne Brizendine pedig két külön könyvet adott ki, melyek közül egyik a férfi agyról, a másik a női agyról szól. Te tudod, hogy mik a különbségek a női agy és a férfi agy működése között? Amikor erről olvasol, elkezded megérteni önmagad és ráébredsz, hogy a másik nem tagjai miért viselkednek egészen másként. A kiteljesedett párkapcsolathoz mindenképp szükség van arra, hogy megértsd és elfogadd: a férfi és a női agy teljesen különbözőképpen működik.

Férfi-női különbségek

A „Miért kevés a SZERELEM a nőknek? Miért kevés a SZEX a férfiaknak?” – című könyv egy „örök rejtélyt” boncolgat, melyre talán mindannyian keressük a választ. Ebben a könyvben végre válaszokat kapunk ezekre a fontos kérdésekre és példákon és gyakorlatokon keresztül mutatj be hogy mit tehetünk, ha szeretnénk boldogabb, teljesebb párkapcsolatot. 

A szerelem kémiája

Miért éppen ő és miért nem valaki más lobbantotta lángra a szívünket? A szerelem világhírű tudósa, Helen Fisher a TE VAGY AZ ÉN PÁROM című könyvben négy személyiségtípust mutat be, melyek közül egyikben bizonyára magunkra ismerünk, miközben rájövünk, hogy a Párunk milyen típusú. Mindegyik típus agyát az őrá jellemző kémiai rendszerek szabályozzák, vagyis biológiailag olyan személyekhez vonzódunk, akik tükrözik és egyben ki is egészítik saját személyiségtípusunkat. Érdekes önismereteti könyv, ami a párkeresés során is hasznos, mély tudást adhat.

Nem elég olvasni, gyakorlatba kell ültetni!

Akkor válik egy könyv valóban hasznossá a számunkra, ha felismerésekhez vezet, önismeretre sarkall, szembenézel a saját felelősségeddel és elhatározod, hogy teszel a kapcsolatodért. Nem elég tehát elolvasni egy-egy könyvet, megnézni egy filmet, ki kell próbálni és a gyakorlatban minél többször alkalmazni.

 

Jelentkezz párkapcsolati coachingra nálam, ha szeretnéd valamely önsegítő könyvet gyakorlatban alkalmazni, beszélgetni a tartalmáról, a felismeréseidről!

Abban támogatlak, hogy nőként fokozatosan, lépésről-lépésre közelebb kerülj ahhoz, hogy önazonosan egyensúlyt teremts az életterületeid között, valamint megtanuld örömmel élni a mindennapokat.

Fáy Hanna

Kreatív női coach és életmód tanácsadó

0 hozzászólás

Trackbacks/Pingbacks

  1. Férfi szerep, női szerep - Kik vagytok a kapcsolatban? - Fáy Hanna - […] bennem. Nem értettem, hogy miért nem hagy nyugodni a gondolat, hogy nem kellettem neki. Az előző cikkben ajánlott Miért…

Egy hozzászólás elküldése